Bezoekers

BEZOEKERS

Geerestein is een NSW landgoed en gedeeltelijk opengesteld voor wandelaars. Wie een wandeling door het landgoed maakt, wordt beloond met mooie bossen, spiegelende kanalen, open weilanden, dieren en schilderachtige boerderijen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huisregels

Er zijn echter wel huisregels die alle bezoekers moeten volgen:

  1. Toegang is alleen van zonsopgang tot zonsondergang;
  2. Alleen op de opengestelde paden en lanen mag worden gewandeld, tenzij anders aangegeven. Sommige delen van het landgoed zijn gesloten omdat deze als rustgebieden voor de dieren functioneren. De rustgebieden worden met borden duidelijk aangegeven en mogen niet betreden worden;
  3. Motorvoertuigen en paarden zijn niet toegestaan omdat ze de paden en lanen beschadigen en de rust voor de dieren en wandelaars verstoren;
  4. Honden moeten altijd aan de lijn omdat los lopende honden de dieren kunnen verjagen en verstoren.
  5. Houd de natuur schoon. Neem afval mee naar huis.
  6. Kamperen, roken, vuur stoken en muziek zijn verboden;
  7. Flora niet beschadigen en fauna niet verontrusten;
  8. Betredingen op eigen risico.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATeken

Op landgoed Geerestein komen teken voor. Teken kunnen de ziekte van Lyme overbrengen. Een teek merkt u meestal niet direct op. Daarom is het verstandig om beschermende maatregelen te nemen als u door het bos loopt (broekspijpen in de sokken, lange mouwen, gesloten boord of uw nek, polsen en enkels insmeren met een tekenwerend middel, enz). Controleer uw lichaam later (binnen 24 uur) op tekenbeten. Teken hechten zich vaak in knieholten, in de lies en nabij de oksels en kunnen met een tekenpincet verwijderd worden.

Eikenprocessierups

Er zijn op landgoed Geerestein dit jaar (2018) meerdere eikenprocessierups nesten op eikenbomen gevonden. De haren van de eikenprocessierups kunnen bij mens en dier klachten veroorzaken, zoals jeuk, huiduitslag en irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen. Bezoekers worden daarom geadviseerd om goed op te letten en eventuele contact met de rupsen of nesten te vermijden.

Groeps- en Commerciele activiteiten

Zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar zijn speurtochten, marathons, droppings en andere groeps- of commericele activiteiten houden op het landgoed niet toegestaan.

Glogo

Meest recente berichten